GIRONANOTICIES.COM - Logo

El digital de Tarragona!

19/05/2019

::


Tarragona


Centenars d'autocars emprenen el camí des del territori cap a la manifestació de la Diada a Barcelona

Tarragona  -  11/09/2018  - 

L'ANC omple 64 busos a les Terres de l'Ebre, una xifra superior a la de les anteriors convocatòries

Centenars d'autocars viatgen des d'aquest dimarts al matí des de tots els punts del territori en direcció a Barcelona per traslladar milers de persones a la manifestació de la Diada que preveu omplir l'avinguda Diagonal. A les Terres de l'Ebre, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha ocupat la pràctica totalitat de les places d'un total de 64 busos, amb prop de 3.500 persones. Tretze vehicles han sortit des de l'estació d'autobusos de la ciutat de Tortosa a les nou del matí i nou més ho fan des d'Amposta aquest dimarts al migdia, entre els principals contingents. Els fets de l'1-O, així com l'exili i l'empresonament de dirigents polítics independentistes posterior han fet créixer de forma notable la demanda de places per viatjar amb transport organitzat a la protesta respecte anys anteriors. D'altres faran el trajecte amb mitjans de transport públic de línia regular –busos o tren- i cotxes particulars.

"S'ha notat perquè portem un any molt dur, gairebé un any amb presos, entre ells l'expresident de l'ANC, injustament a la presó, i hi ha molta gent que avui vol fer un crit molt fort de llibertat als presos. Però també, al mateix temps, fer un crit molt gran per fer República, perquè entenem que l'única forma que els presos sortiran de la presó és constituint d'una vegada la República Catalana", ha manifestat el membre del Secretariat Nacional de l'ANC, el tortosí Joaquim Vallès, poc abans de la sortida dels combois cap a Barcelona.

Entre els manifestants que han omplert els busos de l'ANC, pràcticament tots uniformats amb la samarreta que l'entitat ha distribuït per a l'ocasió, la tortosina Cinta Balart. És el segon cop que va a la manifestació de la Diada. Enguany, argumenta, ho fa carregada amb més raons que mai." Hem de fer pinya tots perquè Catalunya sigui lliure i que pugui sortir la gent de la presó, perquè no hi ha dret que hi siguin. És molt important, a banda de la independència, que la gent no estigui a la presó per pensar com pensa", ha sentenciats.

Joan Alegria i Sílvia Maureso, una parella tortosina que assisteix a les manifestacions de la Diada des de 2012, han pujat a l'autocar convençuts que la convocatòria d'aquest 2018 serà multitudinària, esperonant i amplificant pròximes mobilitzacions. "És important aconseguir el que fa més de 300 anys que demanem i ara tenim l'oportunitat", ha apuntat Alegria, tot recordant la importància de l'acte d'enguany amb els presos i els exiliats. "És important per reforçar les nostres demandes després de tants anys. Ens sentim impotents, aclaparats i enganyats pel govern espanyol. Anem a reforçar-nos i que el govern espanyol espavili i sigui una mica més intel·ligent. Estem envoltats d'una colla que donen pena quan els sents parlar", ha declarat per la seva banda Maureso.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya