GIRONANOTICIES.COM - Logo

El digital de Tarragona!

24/06/2019

::


Tarragona


La Setmana Social de CaixaBank s’obre a clients de l’entitat financera

Tarragona  -  02/04/2019  - 

De l’1 al 7 d’abril se celebra una nova edició de la Setmana Social durant la qual els voluntaris coneixeran la realitat d’entitats socials tarragonines

CaixaBank celebra fins diumenge una nova Setmana Social per a empleats, familiars i clients de l'entitat arreu de l'Estat coneguin de primera mà la tasca que duen a terme les entitats socials amb les quals col·labora l'entitat financera a través de la seva acció social. Durant aquests set dies, un de cada quatre empleats de CaixaBank, la Fundació "la Caixa", CriteriaCaixa i filials participaran, de forma voluntària, en algunes de les més de 3.100 activitats que unes 1.460 entitats socials locals han posat a la seva disposició a totes les províncies d'Espanya.

L'entitat financera, s'ha fixat enguany com a un dels objectius obrir la Setmana Social als clients i que aquests coneguin sobre el terreny els projectes de les entitats socials tarragonines amb les que col·labora CaixaBank a través de l'Obra Social "la Caixa".

A la província de Tarragona, els voluntaris que ho desitgin podran adherir-se a aquesta iniciativa solidària, participant en alguna de les 52 activitats proposades per 43 entitats socials del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

A la ciutat de Tarragona, es duran a terme 15 activitats i es podrà conèixer la realitat de 13 entitats socials del municipi.

Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, els voluntaris de CaixaBank podran participar en alguna de les activitats que es duran a terme a 19 municipis: Alcover, Altafulla, Amposta, Calafell, Cambrils, Deltebre, El Morell, Els Pallaresos, El Vendrell, La Selva del Camp, La Sénia, Reus, Salou, Santa Bàrbara, Tarragona, Tortosa, Ulldecona, Valls i Vila-seca.

Entre les activitats que s'ofereixen als voluntaris hi ha reforç escolar per a infants i joves en risc d'exclusió, acompanyament a avis, activitats de lleure i esportives de persones amb discapacitat intel·lectual, classificació d'aliments i roba, menjadors socials, activitats mediambientals o tallers per a persones immigrants, entre d'altres.

Un total de 43 entitats socials del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre col·laboren amb la Setmana Social. A la ciutat de Tarragona, hi donen suport 13 entitats entre les quals hi ha l'Associació Joventut i Vida, el Nàstic de Tarragona, l'Associació La Muralla, el Club Vaixell, l'Associació Tarraco Salut, Càritas Diocesana de Tarragona, l'Associació Aurora o la Fundació Estela, entre d'altres.

Entre les activitats que es realitzaran a la ciutat de Tarragona hi ha el transport de roba i organització del magatzem Filigrana de Càritas, la col·laboració amb el menjador social de Bonavista, ajut a teràpia a persones afectades d'autisme, esport per a persones amb discapacitat o la neteja d'un tram del riu Francolí, entre d'altres.

CaixaBank, amb la major xarxa d'oficines bancàries d'Espanya (prop de 5.000), aconsegueix una capil·laritat que, juntament amb la intensa relació amb la població a la qual atén, la situa en una posició immillorable per detectar les necessitats socials locals més urgents. Això permet donar suport a projectes socials de petita envergadura però que, en conjunt, tenen una gran incidència en la mitigació de les dificultats de milers de persones. Per això, l'Obra Social "la Caixa" distribueix a través de les oficines de CaixaBank una partida econòmica que, el 2018, fou de 43,6 milions d'euros que van servir per impulsar més d'11.500 projectes locals. D'aquestes, un 39% es va destinar a la lluita contra la pobresa (famílies, infància, ancians) i un 30% als àmbits de la salut, la discapacitat i l'addicció.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per a ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per a ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. I el 46% de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les setmanes socials que organitza CaixaBank i en les múltiples accions que proposa l'Associació de Voluntaris de "la Caixa" durant tot l'any.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Índex la situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Dins del seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per a ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per a això, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per a reforçar la seva actuació responsable; Governança, per a mantenir el millor model de govern possible; Medi ambient, per a col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per a contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, empleats, proveïdors i societat en general. En aquesta línia, des de 2005 és empresa signatària del Pacte Mundial de Nacions Unides i, des de 2012, presideix la Red Española del Pacto Mundial.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya