logo
Imprimir
21-11-2021 | 20:30hs
•TARRAGONA

L'hivern més bucòlic, a Banys de Llo

El centre termal ofereix les seves genuïnes aigües sulfuroses per gaudir d'un hivern singular i excepcional

El fred ha arribat de cop i, com ja és costum, ho ha fet pràcticament sense avisar. La seva presència a mitja tardor fa que s'auguri un hivern ben llarg, la qual cosa dota d'un encant especial les zones muntanyoses. I és que sigui per les baixes temperatures, pels paisatges bucòlics o per la blancor de la neu, viure l'última -o la primera, segons com es miri- estació de l'any des de les altures sempre brinda una sensació de confort molt difícil de descriure.

Un d'aquests espais el trobem a prop de casa nostra, a la comarca de la Cerdanya. És allà on hi ha el centre termal Banys de Llo, un autèntic paradís situat a la petita localitat de Llo, un poble penjat a 1.500 metres, al punt específic on neix el riu Segre. Més enllà del seu atractiu natural o patrimonial, el petit complex es caracteritza sobretot per estar embolcallat d'una singular zona termal: s'ubica a tocar de les Gorges del Segre i d'una genuïna font natural sulfurosa, que ofereix aigües molt riques en propietats com el sofre, el sodi o minerals òptims per a les seves característiques relaxants, però també per tractar dolors reumàtics o pel benestar de la pell o el cabell. Per trobar l'origen d'aquestes aigües cal situar-se uns 4.000 metres per sota del mantell terrestre, a tocar del magma, des d'on es projecta un líquid que tarda al voltant de 10.000 anys en aparèixer a la superfície a uns 35 graus. És precisament durant aquest recorregut mil·lenari que l'aigua es va enriquint dels minerals i les diverses propietats singulars que té, entre les quals unes algues microscòpiques que va cultivant pel camí i que esdevenen unes grans aliades a l'hora de tractar aspectes dermatològics o relacionats amb les articulacions.

Les instal·lacions

Aquest establiment termal ubicat a la Cerdanya permet gaudir d'una satisfacció dual: relaxar-se amb els banys d'aigua calenta al mateix temps que es contempla una vista panoràmica espectacular, pràcticament de somni. Això és possible a través d'unes instal·lacions que es van renovar a consciència durant la temporada 2020-21, especialment en els exteriors.

L'espai més notori és la gran piscina localitzada en ambient natural, de 14 metres de llarg i amb bancs aquàtics amb remolins, zones de massatges, hidrojets i diversos canons d'aigua. Aquest espai, precisament, compta amb noves terrasses amb pedres de granit, així com amb dos nous solàriums de nova creació que estan llestos per a la temporada estiuenca.

Més enllà d'aquesta gran piscina, el complex també compta amb un spa tònic, especialment destinat a l'objectiu d'estimular el cos en tots els sentits possibles: mosaic multicolor, un banc encorbat amb dos guèisers i un banc de massatges amb abundants bombolles, a més dels sempre presents hidrojets. I, finalment, Banys de Llo també llueix un spa relaxant, on les cortines d'aigua i les gandules aquàtiques adquireixen un protagonisme majúscul.

I si les instal·lacions exteriors són brillants, les interiors no es queden enrere. Així doncs, hi trobem per exemple un bany interior que s'erigeix en un veritable caramel pels més menuts, a causa de les nombroses cascades, els hidrojets i les zones de massatges. En aquest espai, precisament, s'hi localitza una de les novetats d'aquest 2021: un joc subtil de remolins ben bé al costat de les gandules. A l'interior del centre termal també s'hi situa un jacuzzi interior amb bombolles, en un perfecte acabat rústic, i un espai de benestar molt complet: saunes amb fustes de pi; hammam amb llums tènues; una sala d'exfoliació; un camí d'aigua freda i una sala de relaxació.

Amb tots aquests equipaments, doncs, Banys de Llo esdevé una gran opció per a tothom que decideix passar uns dies o unes hores a la Cerdanya i al Pirineu, sigui després d'una caminada, d'una jornada d'esquí o d'un passeig en cavall o bicicleta. Així, les portes del complex s'obren per a tothom, sigui quina sigui l'edat, i també és apte per a dones embarassades i infants.

Les condicions

Ubicat a només un quart d'hora de Font-Romeu o Puigcerdà, i només a una hora i mitja de Barcelona, Banys de Llo obre les seves instal·lacions tot l'any, també durant els dies festius, i només tanca uns dies al novembre per qüestions tècniques. El seu horari oscil·la de les deu del matí a dos quarts de vuit del vespre en temporada baixa, mentre que a l'estiu -meitat de juliol i agost-, l'horari s'amplia mitja hora, fins a les vuit del vespre. Pel que fa als preus, és de 10,5 euros per a nens i nenes de 3 a 11 anys i de 15 euros per a majors de 12 anys, tot i que també existeix una promoció familiar: 46 euros (dos adults i dos joves menors de 14 anys). Més enllà de les instal·lacions de banys i relaxació, el centre també disposa de servei de bar i servei d'allotjament, que en aquest cas ofereix una tarifa reduïda al balneari durant els dies d'estada. 




Link:
https://tarragonanoticias.com/noticia/45760_lhivernme-bucolicabany-dello-2.htm