logo
Imprimir
-- | :hs
•TARRAGONA

Lorena Roldán (Cs) defensa un canvi en el model universitari per 'connectar les universitats amb el món laboral'

La candidata de Cs al Parlament per Tarragona defensa "utilitzar els fons europeus de garantia juvenil per crear un complement salarial destinat als joves que no arriben a final mes" al debat electoral del 21-D en la UB

La candidata de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya per la província de Tarragona, Lorena Roldán, ha apostat per "un canvi en el model universitari per connectar les universitats amb el món laboral" perquè "cada any tenim nous llicenciats que després no poden accedir al mercat laboral". Així ho ha manifestat al debat electoral del 21-D organitzat per l'associació universitària Junts per la Facultat de la Universitat de Barcelona.

Davant més d'un centenar d'estudiants a l'Aula Magna de la Facultat de Dret, Roldán ha assegurat que des de la formació taronja s'aposta per "donar suport a les universitats i invertir més recursos per garantir les beques i millorar la qualitat educativa de tots els alumnes". Així mateix, ha defensat que "és imprescindible invertir a les universitats perquè tots els professors i estudiants comptin amb els recursos per garantir la igualtat d'oportunitats dels alumnes i l'excel·lència en recerca".

Lorena Roldán ha denunciat també que "l'actual sistema crea frustració entre els joves que fan els seus deures i veuen com l'Administració no fa els seus". En aquest sentit, ha posat com a exemple les dades de l'última Enquesta de Població Activa (EPA) que reflecteix "la greu situació de l'atur juvenil que es troba en un 30,3% a Catalunya". I ha recordat que "el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat ha desaprofitat els fons europeus de la garantia juvenil que existeixen per revertir aquestes xifres", i ha defensat que "Cs proposa utilitzar-los per crear un complement salarial destinat als joves que no arriben a final mes".

Finalment, la candidata de Cs per la província de Tarragona ha destacat "el paper fonamental dels joves en aquestes eleccions del 21 de desembre", i els ha recordat que "per primera vegada, tenim l'oportunitat de tenir una dona presidenta de la Generalitat de Catalunya amb Inés Arrimadas".




Link:
https://tarragonanoticias.com/noticia/2046_lorenaroldanc-defen-auncanvienelmodeluniver-itariperconnectarle-univer-itat-ambelmonlaboral-1.htm