logo
Imprimir
-- | :hs
•TARRAGONA

Concert solidari al Monestir de Poblet quan es compleix un mes dels aiguats a la Conca de Barberà

Serà la primera vegada que la soprano Marta Mathéu i l’organista Juan de la Rubia actuïn junts en un recital a Catalunya

La soprano tarragonina Marta Mathéu i l’organista Juan de la Rubia actuaran aquest divendres al monestir de Poblet, en un concert extraordinari que s’ha organitzat en benefici de les persones afectades per la riuada d’octubre i per ajudar a la reconstrucció dels espais malmesos. La data escollida per a aquest esdeveniment no és casual, ja que divendres es compleix exactament un mes dels aiguats i, a més, és el dia de Santa Cecília, patrona dels músics. Tots els ingressos que s’obtinguin es destinaran a projectes que contribueixin a la represa de la normalitat a la comarca.

L’abat de Poblet, Octavi Vilà, ha explicat que amb aquesta iniciativa “volem contribuir a la solidaritat envers la nostra comarca i mostrar a tots els afectats el nostre suport”. “La cultura és una de les eines per aconseguir-ho, a què afegim la nostra pregària i la nostra disponibilitat en aquestes tristes circumstàncies”, ha afirmat. Vilà ha mostrat el seu agraïment a Mathéu i De la Rubia “per  la seva disponibilitat a l’hora de dur a terme aquest acte”, i l’ha fet extensiu a “les persones, empreses i institucions que s’han ofert per col·laborar-hi desinteressadament”.

Els donatius es poden materialitzar amb la compra d’entrades o bé fent aportacions a la Fila Zero del concert mitjançant la web https://poblet.koobin.com/

CaixaBank i l’Obra Social “la Caixa”, amb el concert solidari

CaixaBank dóna suport al concert extraordinari organitzat pel Monestir de Poblet en solidaritat amb tots els afectats pels aiguats amb una aportació de 25.000€ que realitzarà l’Obra Social “la Caixa” i que es destinarà a la reconstrucció dels danys materials i a l’ajut de les persones damnificades. CaixaBank, per la seva banda, ha obert una línia de finançament especial en condicions preferents dirigida a les famílies i empreses que han patit danys a les seves llars i negocis. Els Voluntaris de “la Caixa” es van posar a disposició de les administracions locals després dels aiguats i han col·laborat en les tasques de neteja i recuperació de la zona que s’han dut a terme.

Dos músics de primer nivell i estretament relacionats amb Poblet

El concert solidari comptarà amb la col·laboració de dos músics de renom internacional que tenen un vincle directe amb el monestir. Serà, a més, la primera vegada que actuen junts en un recital a Catalunya. El repertori que han escollit els intèrprets inclou obres vocals de Bach, Mendelssohn i Wagner, així com a obres per a orgue de Brahms.

La soprano tarragonina Marta Mathéu ha actuat a Poblet en diverses ocasions com a solista en el Festival de Música Antiga sota la direcció de Jordi Savall, amb qui també ha recorregut els principals escenaris de tot el món. Mathéu compta amb una sòlida carrera que la portarà a debutar el juliol de l’any vinent en una òpera escenificada (El barber de Sevilla, de Rossini) al Gran Teatre del Liceu, després d’haver-hi guanyat el concurs Viñas fa dotze anys. En aquest temps, s’ha consolidat com una de les grans veus de la lírica actual, cantant com a solista amb músics de la talla de Gustavo Dudamel i Rinaldo Alessandrini i actuant en escenaris com el Teatro Real de Madrid i la Philharmonie de París.

Mathéu assegura que “sempre és una gran satisfacció tornar a un indret com Poblet, que em resulta tan familiar i proper, i més encara si és per una causa com aquesta, que ens permet posar el nostre art al servei de les persones i fer una contribució molt concreta i palpable a millorar la vida de molta gent”. Actualment, Mathéu és professora al Conservatori del Liceu. Nascuda a Tarragona, és membre del Senat de la Ciutat i cada Nadal protagonitza el Cant de la Sibil·la a la Catedral al costat de l’Ensemble O Vos Omnes de Xavier Pastrana.

Per la seva banda, Juan de la Rubia va enregistrar un disc dedicat íntegrament a Bach a l’orgue Metzler de Poblet l’any 2016. Aquesta edició discogràfica va ser rebuda amb grans elogis per part de la crítica especialitzada. A més, ha actuat en la darrera edició del Festival Internacional d’Orgue de Poblet, pocs dies abans que es produïssin els devastadors aiguats que motiven aquest concert solidari. De la Rubia és l’organista titular de la Sagrada Família de Barcelona i professor de l’ESMUC. Al llarg de la seva carrera ha actuat com a solista en diverses ocasions amb la Freiburger Barockorchester i ha col·laborat amb solistes com Asier Polo, Raquel Lojendio o Philippe Jaroussky, amb qui va enregistrar el CD “Sacred Cantatas” (Erato, 2016), nominat a un Premi Grammy el 2018.

Per a l’organista, aquesta és una oportunitat “per fer que, mitjançant un instrument extraordinari com és l’orgue, es pugui arribar al cor de molta gent i treure el millor de cadascú davant d’aquesta tragèdia”. “La música esdevé un bàlsam que ens uneix i ens reconforta”, ha afegit.




Link:
https://tarragonanoticias.com/noticia/16145_concert-olidarialmone-tirdepobletquane-compleixunme-del-aiguat-alaconcadebarbera-1.htm