logo
Imprimir
-- | :hs
•TARRAGONA

CARLES & SOFIA PROTAGONITZEN L’ESTRENA MUNDIAL DEL “CONCIERTO FLAMENCO” D’ABRAHAM ESPINOSA

Serà juntament amb l’Orquestra Simfònica “Julià Carbonell” de les Terres de Lleida, sota la direcció d’Alfons Reverté

Carles & Sofia piano duo seran els protagonistes el proper 19 de maig i el següent diumenge 26, de l’estrena mundial del “Concierto Flamenco per a quatre mans i orquestra simfònica” d’Abraham Espinosa.

Els concerts tindran lloc a l’Auditori del
Conservatori del Liceu de Barcelona el dia 19 i a l’Auditori Enric Granados de Lleida, el dia 26 de maig.

Després de l'encàrrec de la transcripció per a piano a quatre mans de l’òpera
"Goyescas" de Granados, estrenada exitosament per Carles & Sofia al Carnegie Hall de Nova York el 28 de gener de 2016 -cent anys després de l'estrena de l'obra original - el duo pianístic encarrega a Abraham Espinosa la composició d'un concert per a piano a quatre mans i orquestra amb sabor flamenc. Així doncs durant l'any 2016, neix aquest "Concert flamenc per a piano a quatre mans i orquestra simfònica".

La idea de combinar el piano a quatre mans amb l'orquestra simfònica és molt poc usual, i més si se li afegeix el component estilístic del flamenc. Per reforçar més aquest gust folklòric, el concert compta amb instruments com el “cajón flamenco” o les palmes. En aquest sentit, Carles & Sofia piano duo no deixen mai de sorprendre, presentant sempre idees creatives i úniques, encarregant i afavorint la creació de nou repertori per al piano a quatre mans.

Amb una durada aproximada de 45 min. el "Concert flamenc per a piano a 4 mans i orquestra" consta de tres moviments i presenta unes grans dificultats tècniques i musicals, amb fragments altament virtuosístics i múltiples canvis de ritme i estructura.

Les seves influències musicals neixen, entre d'altres, dels grans mestres de la música espanyola: Granados, Albéniz o Falla, però també de figures com Paco de Lucía, tendint més a l'essència popular i a buscar un llenguatge que unifiqui la música clàssica amb els elements més folklòrics.

Artistes Steinway, Carles & Sofia van començar a tocar junts l’any 1987 i la seva carrera internacional els ha portat a actuar al Carnegie Hall de Nova York, al Palau de la Música Catalana o al Teatro Solís entre molts d’altres. A més dels èxits recollits en sales de concerts, han rebut reconeixements com l’Estrella de Oro a la Excelencia Profesional, la Medalla de Oro al Mérito en el Trabajo o la Cruz Europea de Oro. També tenen el seu propi projecte solidari, Concerts 4 Good i són mentors de joves talents. La crítica novayorquesa els ha qualificat com “els reis de les quatre mans”.




Link:
https://tarragonanoticias.com/noticia/12352_carle-ofiaprotagonitzenle-trenamundialdelconciertoflamencodabrahame-pino-a-2.htm